Waarom Layuda?

Layuda onderscheidt zich omdat zij zich richt op het passief (samen) Zijn met paarden. 

Door de inzet van passiviteit worden we bewuster van lichaam en geest
en daardoor herstelt de diepere connectie met onszelf. 

Layuda helpt met het voeden van de basis door rust en ruimte te creëren
ten gunste van ons zelfhelend vermogen.

Layuda is ontstaan uit de behoefte een bijdrage te leveren aan een vredige wereld.  Minder stress of spanning en méér zelfzorg. Door onze overmatige doe-stand verliezen we onze grenzen en behoeftes regelmatig uit het oog. Dat mag anders.

Er ontstaat een bijzonder sterk krachtveld omdat Layuda met een kudde werkt, dus met meerdere paarden tegelijk. Paarden nodigen ons uit af te stemmen op de Alphafrequentie. De frequentie van het kalme brein dus zonder beperkende of storende gedachten. Hoe vaker we afstemmen op deze frequentie, hoe beter we onze grenzen en behoeftes leren kennen.

Layuda voelt zich mede verantwoordelijk voor wat de kinderen leren en wat wij aan hen achterlaten. Ze draagt graag op een positieve manier bij aan de groei van  zelfverantwoording om het leven tot iets moois te brengen.

Layuda werkt op een respectvolle manier met mens en dier. De paarden leven in een kudde die zich  24/7 kan bewegen in een weide, paddock en schuilstal. Er wordt grondwerk gedaan om ze fysiek en mentaal gezond te houden. Afwisselend werk om aan alle fysieke behoeften te voldoen.

Mensen die zich bij ons voegen worden met liefde en zonder oordeel ontvangen, waarbij we invoelen voor een gepast aanbod.